Kraakpand America

Kraakpand America

Fotomapje Rene Oudshoorn met zijn foto’s van Kraakpand America.

America was een pakhuis van Sigarenfabriek Schimmelpenninck en werd in 1984 gekraakt als reactie op de aanstaande ontruiming van Tien Zilverlingen. De kraak mislukte in die zin dat de gemeente het pand na twee weken (op 19 juni 1984) door de Mobiele Eenheid liet ontruimen. Zover bekend is het de enige ontruiming waarbij de ME door middel van een kraan met zeecontainer via het dak het pand binnen kwam.

 

Foto’s Rene Oudshoorn.

Route berekenenExporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Kraakpand America

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kraakpand America 51.966428, 5.668940 Kraakpand America (Mislukte kraak)In het pakhuis America aan de Veerstraat vond op 5 juni 1984 een poging tot kraak plaats. De kraak mislukte want het werd op 19 juni met inzet van de ME en een hijskraan ontruimd. Voor sommige krakers vormt de ontruiming van America een keerpunt in de Wageningse krakersbeweging.Kijk hier voor meer over de kraak van America op de pagina\'s van de Wageningse Barricaden. Wageningen, Nederland (Route)

Een reactie plaatsen