Actiegroep Groepshuisvesting

Actiegroep Groepshuisvesting

In 1978 vroegen Wageningse jongeren aan de gemeente of deze kon helpen met het faciliteren van meer mogelijkheden voor groepshuisvesting. Zij wilden niet wonen in reguliere studentenwoningen, maar verder waren er nauwelijks mogelijkheden om als groep samen te wonen in de stad. De gemeente wilde niet helpen en de Actiegroep Groepshuisvesting (ook wel Woongroepengroep genaamd) organiseerde een protest op de Markt. Veel haalde het niet uit, de gemeente bleef stil. Daarom kraakten de leden van de Actiegroep later uit protest Heerenstraat 1 en 3. 

Foto’s Pien van Dael.

Locatie foto’s

Route berekenenExporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Actielocatie van de Woongroepengroep

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Actielocatie van de Woongroepengroep 51.964881, 5.662336 Actielocatie van de Actiegroep Groepshuisvesting. 1978De actiegroep werd ook wel Woongroepengroep genoemd.Actie in 1978 voor meer gelegenheid voor alternatieve samenlevingsvormen in Wageningen.Klik hier voor meer foto\'s verzameld in het project Wageningse Barricaden.  (Route)

Dit is een pagina tot stand gekomen in het project Wageningse Barricaden.

 

 

2 gedachten over “Actiegroep Groepshuisvesting

  1. Hallo, interessant! Ik woon bij woonvereniging de Huismus en heb gehoord dat deze in de jaren ’80 ontstaan is en is voorgekomen uit de kraakbeweging van toen. Weet iemand of er een verband is tussen deze actiegroep Groepshuisvesting en het ontstaan van onze woongroep? We zouden er graag meer over weten.

Een reactie plaatsen